Ανακοίνωση μαθημάτων κ. Παπαθανασίου

Αναπλ. Καθηγητής ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2023-24

 

Από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 ξεκινούν οι παραδόσεις των μαθημάτων, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα. Τον σύνδεσμο για την διαδικτυακή σύνδεση και δυο λόγια για κάθε μάθημα, θα τα βρείτε παρακάτω.

Φροντίστε να έχετε και εικόνα και ήχο (αμφότερα είναι προϋπόθεση για την παρουσία σας στο μάθημα), και να μη βρίσκεστε σε χώρο με θορύβους ή με παρουσία άλλων ατόμων.

ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ στην ώρα προσέλευσης, ώστε το μάθημα να γίνεται ανεμπόδιστα. Το να είμαστε μια παρέα που μαθαίνει, προβληματίζεται και συζητά, είναι σπουδαίο!

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο σύνδεσμος (link) με τον οποίον θα συνδέεστε για το μάθημα «Ιστορία Θρησκευμάτων», είναι:  https://conference.aeaa.gr/b/a2k-jwe-nxj

Το μάθημα αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των Θρησκειών: Εμβαθύνει στα «πιστεύω» καθεμιάς θρησκείας, εξετάζει το αποτύπωμά της πάνω στον ανθρώπινο πολιτισμό, και μελετά τις διαφορές και τη σχέση μεταξύ των ποικίλων θρησκευμάτων.

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

Ο σύνδεσμος (link) με τον οποίον θα συνδέεστε για το μάθημα «Γυναικείες Ιεραποστολικές Μορφές», είναι: https://conference.aeaa.gr/b/cxc-v6m-6ue

Το μάθημα είναι ξεχωριστό, υπό την έννοια ότι αφορά ένα ιδιαίτερο θέμα, με ιδιαίτερη δυναμική. Ψηλαφεί την γυναικεία συμμετοχή στη χριστιανική μαρτυρία, μια συμμετοχή πολύ έντονη στην παράδοση της Εκκλησίας κι όμως εξαιρετικά παραθεωρημένη. Από την πρώτη Εκκλησία μέχρι την παγωμένη Αλάσκα, και από τον κόσμο των Κελτών μέχρι τον αιώνα μας, προσεγγίζεται η σπουδαιότητα της γυναικείας ιεραποστολικής συμβολής, αλλά και η αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι γυναίκες στο διάβα της ιστορίας.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο σύνδεσμος (link) με τον οποίον θα συνδέεστε για το μάθημα «Εκκλησία και Ατομικά Δικαιώματα», είναι: https://conference.aeaa.gr/b/wjv-4ck-q2k

Στην καρδιά του σύγχρονου κόσμου βρίσκονται οι αγώνες και οι συζητήσεις για τα ατομικά δικαιώματα. Μια ζωντανή Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπά, αλλά χρειάζεται να καταθέτει την άποψή της και να έρχεται σε διάλογο με τις κοσμικές προσπάθειες για ελευθερία και συνύπαρξη. Η υπεράσπιση των εικόνων του Χριστού στα πλάτη και τα μήκη της γης πηγάζει από την ίδια την πίστη της Εκκλησίας.

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο