Εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ σε τμήματα ΑΕΙ – Αιτήσεις για το πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών

Κατατακτήριες Εξετάσεις Αποφοίτων ΙΕΚ, Ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Οι απόφοιτοι ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην ΥΑ 46935 /Z1 Διαδικασία κατάταξης αποφοίτων των Ι.Ε.Κ., καθώς και του Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας σε Τμήματα Α.Ε.Ι. (ΦΕΚ 2031Β΄/21.4.2022) μπορούν να συμμετάσχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον τμήμα Ιερατικών Σπουδών.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
1.Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη
2.Iστορία Δογμάτων
3.Ποιμαντική Ψυχολογία

Προθεσμία αιτήσεων για τις Κατατακτήριες εξετάσεις ακαδ. έτους 2022-2023: 1-15 Νοεμβρίου 2022.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές με ηλ. ταχυδρομείο (info.foit@aeaa.gr), ταχυδρομείο.

Απαιτούνται: Αίτηση, Φωτοτυπία ταυτότητας, Αντίγραφο πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπ/σης ή Αντίγραφο Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε  (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμου τίτλου.

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

1. Ποιμαντική Ψυχολογία

Βιβλίο: ¨Άνθρωπος στον ορίζοντα: προσεγγίζοντας την συνάντηση Ορθόδοξης Θεολογίας και επιστημών του ψυχισμού¨, π. Βασιλείου Θερμού, εκδ. Γρηγόρη, οι σελίδες 51-65 και 191-230.

Βιβλίο: ¨Ο Μινώταυρος του Άγχους και του Φόβου (Συμβολή στην ψυχολογική έρευνα)¨, Σπυριδούλας Γρηγ. Κωσταρά, Αθήνα 2006, οι σελίδες 11-61. Διαθέτης: Αποστολική Διακονία.

2. Εισαγωγή στην Κ. Διαθήκη

Εισαγωγή στην Κ. Διαθήκη

Ενδεικτική Βιβλιογραφία: Ιω. Καραβιδόπουλος ¨Εισαγωγή στην Κ. Διαθήκη¨.

3. Ιστορία Δογμάτων

(Προτείνεται το Κωνσταντίνος Σκουτέρης, ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, Τόμος Β´, Αθήνα 2004, καθώς όμως η ύλη είναι θεματική ενισχύονται οι υποψήφιοι να αναζητήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες σε όποια εγχειρίδια αυτοί θεωρούν ότι έχουν εύκολη πρόσβαση): α) Η Θεολογία της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου (Νίκαια 325): Οι προνικαιανές Σύνοδοι της Αλεξάνδρειας (324) και Αντιοχεία (325), Ιστορικά στοιχεία της Α´ Οικ. Συνόδου, Η θεολογία του Συμβόλου της Νικαίας.

β) Η Θεολογία της Δεύτερης Οικουμενικής Συνόδου (Κωνσταντινούπολη 381): Τοπικές Σύνοδοι πριν τη Β᾽ Οικ. Σύνοδο, Ιστορικά στοιχεία της Β´ Οικ. Συνόδου, Η θεολογία του Συμβόλου της.

γ) Η Θεολογία της Τρίτης Οικουμενικής Συνόδου (Έφεσος 431): Το χριστολογικό ζήτημα στις αρχές του πέμπτου αιώνα, Διδασκαλία του Νεστορίου, Η καταδίκη του Νεστοριανισμού, Η καταδίκη του Πελαγιανισμού, Η χριστολογική διδασκαλία της Γ´ Οικ. Συνόδου.

 

 

από ΙΕΚ σε ΑΕΙ
από Ιδιωτικό ΙΕΚ σε ΑΕΙ
απόφοιτοι ΙΕΚ σε ΑΕΙ
κατατακτήριες σε ΑΕΙ από αποφοίτων ΙΕΚ
απόφοιτοι ΙΕΚ σε ΑΕΙ

 

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο