Προσκυνηματική εκδρομή της ΑΕΑΑ στην Ιερά Μονή του Αγ. Νεκταρίου

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στις 26/5 η ετήσια προσκυνηματική εκδρομή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας στην πάνσεπτη Ιερά Μονή του Αγ. Νεκταρίου στο νησί της Αίγινας, με την ευλογία και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

 

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδρομής από πλευράς Σχολής είχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κουτσούρης, Αναπλ. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Γραμματείας της ΑΕΑ Αθήνας. Η Σχολή, που από τον Σεπτέμβριο τ    ου 2022 θα είναι η μόνη Παραγωγική Σχολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιεί κάθε χρόνο κι άλλες προσκυνηματικές εκδρομές στο πλαίσιο διδασκαλίας εμβληματικών μαθημάτων.

 

Με ειδική άδεια της σεβάσμιας Ηγουμένης Τιμοθέης τελέστηκε Ιερά Παράκληση, στην οποία μετείχαν οι φοιτητές και φοιτήτριες της ΑΕΑ Αθήνας και την παρακολούθησε με ιδιαίτερη κατάνυξη πλήθος παρευρισκομένων προσκυνητών από τη Ρουμανία και την Ιταλία. Την ξενάγηση των Καθηγητών και Φοιτητών της ΑΕΑΑ στην Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου, καθώς επίσης στις μονές Παναγίας Ελευθερώτριας και Αγ. Αναστασίας ανέλαβε ο απόφοιτος της ΑΕΑ Αθήνας π. Στυλιανός Κουτσούκος, εφημέριος σε Ναό του νησιού, γεγονός που αποτελεί σαφές δείγμα της παρουσίας και της εξαιρετικής συμβολής της Σχολής στον εγγράμματο και μορφωμένο κλήρο της Ελλάδας.

 

Στην ΑΕΑ Αθήνας από διετίας διδάσκεται το μάθημα “Τοπική Εκκλησιαστική Ιστορία – Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός” και όπως επεσήμανε στους φοιτητές ο παριστάμενος Πρόεδρος του ΑΣ της ΑΕΑ Αθήνας κ. Αθανάσιος Καψάλης, Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, η απόλυτα διαφανής κατά Χριστόν Οργάνωση και Διοίκηση της Ιεράς Μονής Αγ. Νεκταρίου της Αίγινας, είναι ο λόγος για τον οποίο η Ι. Μονή έχει χαρακτηριστεί ως ο πνευματικός Φάρος της Αττικής και του Αργοσαρωνικού, με επισκέπτες από όλες τις Ηπείρους!

Αναδημοσίευση στο: Link

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο