Ομιλία του Δρ. Αναστάσιου Μαρά «Ο Άγιος Πατρίκιος και ο εκχριστιανισμός της Ιρλανδίας»

Ομιλία του καθηγητή Αναστάσιου Μαρά, Δρ. Θεολογίας Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθήνας , με θέμα «Ο Άγιος Πατρίκιος και ο εκχριστιανισμός της Ιρλανδίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, ώρα 19.00′, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.
Η ομιλία εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου 2024 / 5ήμερου Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού στα Γρεβενά που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής: 

 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, από τις 19:00 έως τις 20:00 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Γρεβενών θα φιλοξενηθούν και θα φωταγωγηθούν οι προθήκες της έκθεσης ο Θησαυρός του Βιβλίου των Κέλλς.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, από τις 14:00 έως τις 16:00, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, σεμινάριο Ιρλανδικού Χορού, με τον χοροδιδάσκαλο Γεράσιμο Μοσχονά και ελεύθερη συμμετοχή για όλους. Στις 18:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Πατρικίου. Στις 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή Θεολογίας, Αναστάσιου Μαρά με θέμα «Ο Άγιος Πατρίκιος και ο εκχριστιανισμός της Ιρλανδίας». Στις 20.00  το Ρολόι των Γρεβενών θα φωταγωγηθεί πράσινο, το εθνικό χρώμα της Ιρλανδίας.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, ημέρα του Αγίου Πατρικίου, στις  08:00 θα τελεστή Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών. Στις 14:00 – 15:30  στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού Γρεβενών, θα δοθεί συναυλία με τους SOLASTAS, με μουσικές από την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Σκανδιναβία και ελεύθερη είσοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 20:30, θα γίνει προβολή ταινίας στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικό Πρόγραμμα: https://www.stpatricksday.gr/festival2024/

Upcoming Events

en_GB
Skip to content