«Άτομα με οπτική αναπηρία: Πρακτικές εξάλειψης φαινομένων διακρίσεων και αποκλεισμού»

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

«Άτομα με οπτική αναπηρία:

Πρακτικές εξάλειψης φαινομένων διακρίσεων και αποκλεισμού»

 

 

Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα τελεσθεί στη Σχολή  η  θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, ώρες 08:30-10:00.

Θα ακολουθήσει διάλεξη και συζήτηση του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ώρα 11:00.

Ομιλητής: κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, εκπαιδευτής ενηλίκων, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και οργανωτικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Θέμα: «Άτομα με οπτική αναπηρία: Πρακτικές εξάλειψης φαινομένων διακρίσεων και αποκλεισμού».

Η εισήγηση θα προσεγγίσει τις έννοιες των Ατόμων με οπτική Αναπηρία (άτομα με μερική απώλεια όρασης και άτομα με ολική απώλεια όρασης). Κατόπιν θα παρουσιάσει το  “λευκό μπαστούνι”, τις τεχνικές συνοδείας τυφλών και την οργάνωση της καθημερινότητάς τους (αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση). Θα επισημανθούν αφενός τα εμπόδια και αφετέρου οι πρακτικές για την αποφυγή τους. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης θα προβληθούν μικρά χρήσιμα βίντεο για περαιτέρω πληροφόρηση.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέραν των φοιτητών και φοιτητριών της ΑΕΑΑ, οι συναντήσεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη. Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

Οι διαλέξεις / συζητήσεις του «Επιμορφωτικού  Κύκλου» μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω του καναλιού της ΑΕΑΑ στο youtube.  Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθούν μπορούν να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCFX5ff5j5lYEaUYet_YkaaQ/featured

Προκειμένου να καταγράφονται οι παρακολουθούντες οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, οφείλουν να στείλουν δύο email στην ΑΕΑΑ (στο course@aeaa.gr): ένα κατά την έναρξη γράφοντας «ΕΝΑΡΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ», και ένα στην λήξη της εκδήλωσης, γράφοντας «ΛΗΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ».

Παράδειγμα: «ΕΝΑΡΞΗ, ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ», και: «ΛΗΞΗ,  ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ».

Όσοι δεν είναι φοιτητές, ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία χωρίς να αναγράφουν ΑΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για να μετρήσουν ως παρουσία (και ως δικαίωμα σε βεβαίωση παρακολούθησης), οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και 5 λεπτά από την έναρξη και μέχρι 5 λεπτά από την λήξη της εκδήλωσης. E-mails σε άλλες χρονικές στιγμές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επαναλαμβάνεται ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση δεν μετρά ως παρουσία για τους φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας, οι οποίοι, όπως έχει διευκρινιστεί, οφείλουν φυσική παρουσία.

[ H φωτογραφία είναι από το https://pxhere.com/en/photo/1227099   ].

Upcoming Events

en_GB
Skip to content