Δελτίο Τύπου επί τη εκλογή και χειροτονία των νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας

Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας επί τη εκλογή και χειροτονία των νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας 

Ο Πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας Καθηγητής Αθανάσιος Καψάλης, ο Διευθυντής Σπουδών Καθηγητής κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου και το σύνολο του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού της Σχολής εκφράζοντας τα ευφρόσυνα συναισθήματά τους για την εκλογή και χειροτονία από τη σεπτή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος των νέων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, Φλωρίνης κ. Ειρηναίου και Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος ως και των Βοηθών Επισκόπων Τανάγρας κ. Αποστόλου, Σαλώνων κ. Ιγνατίου, Ταλαντίουκ. Επιφανίου, Θεσπιών κ. Παύλου, Σκοπέλου κ. Νικόδημου, Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου, Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου και Φωτικής κ. Νεκταρίου, προσεύχονται στον Κύριόμας να τους ενισχύει αδιάλειπτα στην επιτέλεση του ιερού έργου της αγαθής ποιμαντορίας τους, συγχαίροντες μετ’ αυτών.

Συναγαλλόμαστε ιδιαιτέρως για το γεγονός, ότι δύοεκ των τριών Μητροπολιτώνέχουν αποφοιτήσει από την πρόδρομο της Σχολής μας Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθήνας, έτερος από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ και οι περισσότεροι εκ των επισκόπων έχουν αποφοιτήσει από την πρόδρομο της Σχολής μας Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθήνας.

Τέλος, ένας εξ’ αυτών αποφοίτησε από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας, γεγονός που εδραιώνει την ήδη ακλόνητη πεποίθησή μας για την αδιαμφισβήτητη ανάγκη παρουσίας του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής  Ακαδημίας Αθήνας, παράλληλα με τις Θεολογικές Σχολές.

Σε καιρούς χαλεπούς όπου οι Ανθρωπιστικές επιστήμες φυλλοροούν, διαπιστώνουμε ότι «ουδείς ενεπίστευσε τω Κυρίω και κατησχύνθη, ουδείς ενέμεινε τω φόβω αυτού και εγκατελείφθη, ουδείς επεκαλέσατο τον Κύριον της Δόξης και υπερείδεν ούτος αυτόν». Άξιοι!

Upcoming Events

en_GB
Skip to content