Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ – Τετάρτη 29 Μαΐου

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

«Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές

ως αφήγηση που μας αφορά»

 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα τελεσθεί στη Σχολή θεία Λειτουργία, ώρες 08:00-10:30.

Θα ακολουθήσει διάλεξη και συζήτηση του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ώρα 11:00.

Ομιλητής: π. Ευάγγελος Γκανάς,  εφημέριος του ι. ναού Οσίου Μελετίου Σεπολίων, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ), Θεολόγος.

Θέμα: «Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές ως αφήγηση που μας αφορά».

Περίληψη: Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές έχουν τρία χαρακτηριστικά στοιχεία: 1) Η πρωτοβουλία της εμφάνισης ανήκει πάντα στον Χριστό, 2) Η αναγνώριση του αναστημένου Χριστού από τους μαθητές είναι σταδιακή και όχι άμεση 3) Η εμπειρία αυτή μεταμορφώνει τις ζωές των αποδεκτών. Τους κάνει μάρτυρες της αναστάσεως στον κόσμο. Αυτές οι μαρτυρίες δεν σταματούν στην αποστολική εποχή, αλλά συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας. Ακόμα κι αν δεν γίνει κανείς μάρτυρας αυτής της εμπειρίας, η αφήγησή της από γενιά σε γενιά διαμορφώνει τον χριστιανικό εαυτό μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέραν των φοιτητών και φοιτητριών της ΑΕΑΑ, οι συναντήσεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη. Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

Οι διαλέξεις / συζητήσεις του «Επιμορφωτικού  Κύκλου» μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω του καναλιού της ΑΕΑΑ στο youtube.  Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθούν μπορούν να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCFX5ff5j5lYEaUYet_YkaaQ/featured

Προκειμένου να καταγράφονται οι παρακολουθούντες οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, οφείλουν να στείλουν δύο email στην ΑΕΑΑ (στο course@aeaa.gr): ένα κατά την έναρξη γράφοντας «ΕΝΑΡΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ», και ένα στην λήξη της εκδήλωσης, γράφοντας «ΛΗΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ».

Παράδειγμα: «ΕΝΑΡΞΗ, ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ», και: «ΛΗΞΗ,  ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ».

Όσοι δεν είναι φοιτητές, ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία χωρίς να αναγράφουν ΑΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για να μετρήσουν ως παρουσία (και ως δικαίωμα σε βεβαίωση παρακολούθησης), οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και 5 λεπτά από την έναρξη και μέχρι 5 λεπτά από την λήξη της εκδήλωσης. E-mails σε άλλες χρονικές στιγμές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επαναλαμβάνεται ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση δεν μετρά ως παρουσία για τους φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας, οι οποίοι, όπως έχει διευκρινιστεί, οφείλουν φυσική παρουσία.

[ H φωτογραφία είναι από το https://www.pemptousia.gr/2018/04/i-ekklisiologiki-katanoisi-ton-emf/ ].

Upcoming Events

en_GB
Skip to content