Ορκωμοσίες 2022

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ιουνίου 2022

Ορκωμοσία αποφοίτων περιόδου Ιουνίου 2022

Την Πέμπτη 13.10.2022 και  ώρα 10:30 θα γίνει η Ορκωμοσία αποφοίτων περιόδου Ιουνίου 2022

Ορκωμοσία 12/04/2022

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και με την παρουσία Καθηγητών – Μελών του Διδακτικού Προσωπικού πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των Προγραμμάτων α) Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας και β) Εξομοίωσης Πτυχίου (της πρώην ΑΕΣΑ) στις κτηριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΑΑ.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο εκπροσώπησε (λόγω αιφνιδίου κωλύματός του) ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Ντέτσικας. Ο Πρόεδρος του Α.Σ. της ΑΕΑΑ, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καψάλης αναφέρθηκε στους τόπους προέλευσης και διαμονής των αποφοίτων (Εύβοια, Gӧteborg, Σάμος-Γερμανία, Κόρινθος, Άργος κ.λπ.), υπενθυμίζοντάς τους να πολλαπλασιάσουν το τάλαντο που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός, χωρίς να ξεχνούν ότι είναι Χριστοφόροι, αφού σε πείσμα των καιρών, είναι η χάρη του Θεού που τους συνήγαγε στη Σχολή. Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία των Θεολογικών Σπουδών και Γραμμάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική, σε σημείο μάλιστα κάποιοι φοιτητές να καταβάλουν και δίδακτρα, σε αντίθεση με το δημόσιο αγαθό της δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μεταξύ των νέων Πτυχιούχων συγκαταλέγονταν κληρικοί, αλλά και μέλλοντες να ιερωθούν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, γεγονός που αδιαμφισβήτητα δίνει μια άλλη διάσταση στη Διεθνή παρουσία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται στην romfea.gr

Αιτήσεις για Ορκωμοσία 12ης Απριλίου 2022

Οι φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2022 καλούνται να υποβάλουν αίτηση για ορκωμοσία και παραλαβή του πτυχίου τους.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία έως 31.3.2022.

Οι απόφοιτοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει εκκρεμότητες με τον ΕΥΔΟΞΟ/Βιβλιοθήκη πριν την ημέρα της ορκωμοσίας.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση στην ιστεσελίδα, Γραμματεία, έντυπα αιτήσεων, αίτηση για ορκωμοσία: https://www.aeaa.gr/%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/

Η τελετή της ορκωμοσίας θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 ώρα 11:00.

Upcoming Events

en_GB
Skip to content