ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: κα Μαρία Μπούρμπουλη.

Τηλέφωνο  επικοινωνίας: 695 2012 797

Email επικοινωνίας: vivliothiki@aeaa.gr

 
Για να δείτε τον Κατάλογο και πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη της ΑΕΑΑ πατήστε εδώ.
 

Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστούμε θερμά τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Σωτ. Καρυάμη, για τη συμβολή του στην προσπάθεια εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, με τη δωρεά 4 έργων του:

  1. Σημεία τριβής στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας: Η περίπτωση του πρώην Αθηνών Ιακώβου Γ΄ Βαβανάτσου (1895-1984) και η στάση του εγχώριου τύπου.
  2. Από τον Εθνικό στον Εκκλησιαστικό διχασμό: Τα προηγηθέντα του αναθέματος στον Βενιζέλο (1916) και τα μετέπειτα επί αναμίξει εις κοσμικάς φροντίδας.
  3. Εκφάνσεις πολιτειοκρατίας: Οι ωμές επεμβάσεις της πολιτείας στις εκλογές των προκαθήμενων της Εκκλησίας της Ελλάδος (1833-1974).
  4. Τα δημοσιεύματα των φιλοβενιζελικών Αθηναϊκών ημερήσιων εφημερίδων για τον Αθηνών Μελέτιο Μεταξάκη (1918-1920).

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Σωτ. Καρυάμης, είναι υποψήφιος Διδάκτορας Θεολογίας, του Τμήματος Θεολογίας (Ιστορικός Τομέας), της Θεολογικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος έξι μεταπτυχιακών τίτλων.

 

Ανακοινώνεται η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της βιβλιοθήκης της ΑΕΑΑ.
Η βιβλιοθήκη είναι διαθέσιμη εδώ 
 
 
H βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει κανονικά κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

 

 

Ανακοίνωση 7/9/2022

Ευχαριστήρια επιστολή προς κα. Ευαγγελία Μαρίνα Τσίλαγα

Η Βιβλιοθήκη της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ευχαριστεί θερμά την κυρία Ευαγγελία Μαρίνα Τσίλαγα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τ. Πρόεδρο Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, για την δωρεά 100 τίτλων βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών συνόλου 303 αντιτύπων στην Βιβλιοθήκη μας, στη μνήμη του συζύγου της, Κωνσταντίνου Λίβα Αρχιτέκτονα – Ναοδόμου, Εικαστικού, συγγραφέα. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Λίβας με αρχιτεκτονικό έργο αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο, λάτρεψε την Βυζαντινή αρχιτεκτονική και άφησε έργο εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής με 10 εμβληματικούς Ναούς, Επισκοπικά Μέγαρα, Ι. Μονές, ανά την επικράτεια σε πολλές γνωστές Μητροπόλεις

Η προσφορά αυτή μας τιμάει ιδιαίτερα και συμβάλλει στην προσπάθεια εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης μας, με πολύτιμους τίτλους.

 

 

 

Ανακοίνωση 16/6/2021

Η Βιβλιοθήκη από 16 Ιουνίου 2021 θα είναι ανοικτή για το κοινό κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή ώρες 10:00-13:00.

Εάν κάποιος έχει ανάγη για δανεισμό βιβλίων εκτός του παραπάνω ωραρίου, παρακαλείται να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (vivliothiki@aeaa.gr) για να κανονισθεί ατομικό ραντεβού.

 
Ανακοίνωση 6 Νοεμβρίου 2020 Λειτουργία Βιβλιοθήκης

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης αναστέλλεται, σύμφωνα με την Εγκύκλιο περί πανδημίας. Εάν κάποιος έχει ανάγκη για δανεισμό βιβλίων, παρακαλείται να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (vivliothiki@aeaa.gr) για να κανονισθεί ατομικό ραντεβού.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο