Διαγωνισμός λογοτύπου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας

Διαγωνισμός λογοτύπου  της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Διαγωνισμός λογοτύπου

της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας


Ν. Κηφισιά 27.01.2020

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική  Ακαδημία Αθήνας (ΑΕΑΑ) προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία λογότυπου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο φοιτητές και απόφοιτοι της ΑΕΑΑ, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, με τις ακόλουθες προδιαγραφές, όρους και κριτήρια.

Περιγραφή διαγωνισμού

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του καλύτερου λογότυπου (Logo), το οποίο θα αποτελέσει το νέο σύμβολο της ΑΕΑΑ. Το λογότυπο πρέπει να χαρακτηρίζει το ρόλο και την αποστολή της ΑΕΑΑ. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποτυπώνονται σε αυτό. Το λογότυπο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ακαδημίας, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπα και στοιχεία επικοινωνίας της. Το λογότυπο πρέπει να είναι μοντέρνο και καινοτόμο, εύκολα αναγνωρίσιμο και να ξεχωρίζει / διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι έγχρωμο, αλλά θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ασπρόμαυρο, κατά περίπτωση.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους της ΑΕΑΑ,  καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της ΑΕΑΑ. Επιτρέπονται άνω της μίας συμμετοχές ανά άτομο.

Όροι και Προδιαγραφές

Λεπτομέρειες – τεχνικά χαρακτηριστικά διαγωνισμού

 • Στο λογότυπο πρέπει να ληφθούν υπόψη το χριστιανικό ορθόδοξο και ελληνικό στοιχείο.
 • Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο ελληνική όσο και αγγλική εκδοχή του Logo.
 • Το λογότυπο να ενσωματώνει τον τίτλο: ΑΕΑΑ  / UEAA, στην ελληνική και αγγλική εκδοχή του αντίστοιχα.
 • Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την έγχρωμη, όσο και την ασπρόμαυρη εκδοχή του Logo.
 • Κάθε συμμετοχή μπορεί να υποστηρίζεται από γραπτή περιγραφή έως 300 λέξεις.
 • Το λογότυπο πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαυρόασπρη και έγχρωμη εκτύπωση. Το λογότυπο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 χρώματα τετραχρωμίας.
 • Το source file πρέπει να παραδοθεί σε υψηλής ανάλυσης jpeg και σε pdf.
 • Απαγορεύεται η χρήση περισσοτέρων από δύο γραμματοσειρών (fonts), αλλά και γραμματοσειρών που δεν είναι ελεύθερα προς χρήση.
 • Το λογότυπο δεν πρέπει να είναι ή να περιέχει εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία, για τα οποία ο διαγωνιζόμενος δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης. Συμμετοχές που παραβιάζουν τον συγκεκριμένο κανόνα θα αποκλειστούν.
 • Με την αποστολή της δημιουργίας του, κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι:
  • Η δημιουργία του θα αποτελεί πλέον πνευματική ιδιοκτησία της ΑΕΑΑ.
  • Μετά την επιλογή του νέου λογότυπου όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους ανήκουν στην ΑΕΑΑ.
  • Άτομα τα οποία θα αποστείλουν στο διαγωνισμό δημιουργίες που αποτελούν πνευματικές ιδιοκτησίες άλλων, θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης.
  • Η ΑΕΑΑ διατηρεί το δικαίωμα μη χρήσης του νικητήριου λογοτύπου σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Υποβολή

Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με τις παραπάνω προδιαγραφές σε zip ή rar αρχείο στην ηλ. διεύθυνση info@aeaa.gr με θέμα: ¨ΛΟΓΟΤΥΠΟ¨.  Στη συμμετοχή θα πρέπει να αναγράφονται το Όνομα, Ηλικία, Τηλέφωνο και E-mail επικοινωνίας του συμμετέχοντα. Η προθεσμία υποβολής είναι η 30.12.2020.

Διαδικασία Αξιολόγησης

Ο Πρόεδρος και μέλη από το Α.Σ., από το διοικητικό και λοιπό διδακτικό προσωπικό θα αποτελέσουν την επιτροπή αξιολόγησης των συμμετοχών του διαγωνισμού.

Μετά το πέρας της προθεσμίας η επιτροπή του διαγωνισμού θα συνεδριάσει για να μελετήσει όλες τις δημιουργίες που έχουν αποσταλεί, να απορρίψει τυχόν δημιουργίες που θα θεωρηθούν προσβλητικές ή εκτός του πνεύματος του διαγωνισμού και να ξεχωρίσει τις 5 κορυφαίες, που θα προκριθούν στον τελικό.

Ακολούθως η επιτροπή θα αποφασίσει το νικητή του διαγωνισμού. Οι 5 κορυφαίες και η νικήτρια επιλογή θα παρουσιασθούν σε ειδική τελετή.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τα παρακάτω:

το λογότυπο πρέπει

 1. Να παραπέμπει στο ρόλο και την αποστολή της ΑΕΑΑ
 2. Να είναι πρωτότυπο (να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε, ή για οποιοδήποτε σκοπό), αυθεντικό και ευφάνταστο
 3. Να είναι ευδιάκριτο, λιτό και να απομνημονεύεται εύκολα
 4. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα
 5. Να είναι διαχρονικό
 6. Να είναι δυνατή η αποτύπωσή του σε οποιοδήποτε υλικό και μέσο (συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, περιοδικών, συσκευασίες σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη απόδοση).

Έπαθλο Νικητή

Ο νικητής του Διαγωνισμού θα λάβει τιμητικό βραβείο από της Ακαδημία και η δημιουργία του θα αποτελέσει το επίσημο λογότυπο της ΑΕΑΑ. Επίσης θα βραβευτεί σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο του Α.Σ.  και το όνομα του θα ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου και όλα τα μέσα της ΑΕΑΑ.

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο