ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας

 

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας εγκαινιάζει (και θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2022-23) τον ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ της. Πρόκειται για σειρά διαλέξεων και συζητήσεων πάνω σε πολύ ιδιαίτερα θέματα, τα οποία πλουτίζουν τον θεολογικό προβληματισμό και τον φέρνουν σε διάλογο με άλλα πεδία (τέχνη, κοινωνική παρέμβαση, ψυχολογία, κοινωνικές επιστήμες κλπ).

Οι συναντήσεις θα γίνονται στον χώρο της Ακαδημίας ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 – 13:00, ανά δεκαπενθήμερο, και ξεκινούν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι διαλέξεις (τις οποίες θα ακολουθεί συζήτηση):

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 11:00:

Ειρήνη Κασάπη, Δρ. Θεολογίας – Ιστορίας Σλαβικών Εκκλησιών.

Θέμα: «Η ιδεολογία της Τρίτης Ρώμης: Πέρα από τους μύθους».

 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:00:

Κλήμης Πυρουνάκης, συντονιστής του «Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Θέμα: «Παραβατικές γυναίκες: Από τον εγκλεισμό και την παραμόρφωση, στην εμπιστοσύνη και τη μεταμόρφωση».

 

Πέμπτη  8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00:

Κώστας Κωνσταντάτος, μουσικός και αγιογράφος, ιδρυτής των συγκροτημάτων encardia και alcedo folk band.

Θέμα: «Λαϊκές μουσικές του κόσμου και οι ελληνόφωνοι της Νότιας Ιταλίας».

 

Πέραν των φοιτητών και φοιτητριών της ΑΕΑΑ, οι συναντήσεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ είναι ανοικτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη. Θα χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΑΕΑΑ:

Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας αποτελεί μέρος του προγράμματος της Σχολής και θα πραγματοποιείται αμέσως μετά την προγραμματισμένη θεία Λειτουργία (η παρουσία στην οποία, ως γνωστό, είναι υποχρεωτική για παιδευτικούς λόγους).

Η παρουσία των φοιτητών της Ακαδημίας στον  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ συνεπώς είναι υποχρεωτική, με δυνατότητα μόνο μίας απουσίας καθ’ όλο το ακαδημαϊκό έτος.

Όσο τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά (λόγω της μεταβατικής φάσης της Σχολής), οι διαλέξεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ θα μεταδίδονται ζωντανά, διαδικτυακά, αλλά η διαδικτυακή παρακολούθησή τους θα μετρά ως παρουσία μόνο για τους φοιτητές που προέρχονται από την ΑΕΑΘ και την ΑΕΑΒΙ.

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο