ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ – ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΗΣ ΑΕΑΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

Ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής Σπουδών και το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο του Πτυχιούχου του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Σχολής, δημοσιογράφου Αντώνη Χρυσουλάκη.

Ο αλτρουισμός του Αντώνη και η εθελοντική προσφορά του στη Βιβλιοθήκη της Σχολής σε συνδυασμό με το πνεύμα μαθητείας που επέδειξε καθόλη τη διάρκεια των σπουδών του, είναι ενδεικτικά της διά βίου αφοσίωσής του στο να κάνει πράξη αυτό που σπούδασε.

Όσοι τον γνώρισαν μετά από εμάς τους δασκάλους του – όταν πλέον άνοιξε τα φτερά του και αγωνίστηκε στις επάλξεις της ζωής – γνώρισαν από κοντά την απλότητα ενός δοτικού και για το ίδιο λόγο λαμπρού ανθρώπου, που εφάρμοσε όσα σπούδασε, αφού σύμφωνα με τον ιδρυτικό της Νόμο η ΑΕΑΑ έχει ως αποστολή «να αναπτύξει στους φοιτητές της πνεύμα ενότητας, αγάπης, συνεργασίας, το οποίο αυτοί με τη σειρά τους θα μεταλαμπαδεύσουν στους πιστούς της Ορθοδοξίας και σε κάθε άτομο στον κοινωνικό περίγυρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, με βασικό στόχο την ειρηνική και αρμονική συμβίωση τόσο σε εθνικό όσο και σε οικουμενικό επίπεδο».

Θα θυμόμαστε με νοσταλγία τις συχνές επισκέψεις του Αντώνη στη Σχολή όταν μετά την αποφοίτησή του ερχόταν να δει και να συνομιλήσει με τους παλιούς συμφοιτητές του και εμάς τους Καθηγητές του. Το όνομά του θα μνημονεύεται στις εβδομαδιαίες Ιερές Ακολουθίες μαζί με τα ονόματα άλλων αποφοίτων, δωρητών και ευεργετών της Σχολής, που βρίσκονται στη Βασιλεία του Θεού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος του ΑΣ της ΑΕΑΑ

Αθανάσιος Καψάλης

Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο