26 Φεβ. Ανακ. για Ι.ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ.Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ:

“ΠΡΟΣΟΧΉ. Ανακοίνωση για τις Ιερές Ακολουθίες της Τετάρτης 26/02/2020.

 

Ανακοινώνεται στους αγαπητούς κ.κ. φοιτητές του ΠΙΣ και του ΠΔΕΚ, ότι βάσει του Τυπικού της Εκκλησίας μας, την ερχόμενη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, δεν τελείται θεία Λειτουργία (δεν επιτρέπεται από το Τυπικό).

 

Για το λόγο αυτό, στο μάθημα των ιερών Ακολουθιών, θα τελέσουμε τις ιερές Ακολουθίες των τεσσάρων Ωρών του Νυχθημέρου (Α’, Γ’, ΣΤ’ και Θ’ Ώρα), με την ενεργό συμμετοχή όλων των φοιτητών του 2ου εξαμήνου (ανάγνωση Ψαλμών και λοιπών προσευχών). Ώρα 08.00 – 09.45.

ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΠΑΡΟΥΣΊΕΣ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ.

 

Στην έναρξη του μαθήματος, 8.00 πμ, και πριν από κάθε Ακολουθία Ώρας, ο καθηγητής θα κάνει σύντομες παρουσιάσεις με εξηγήσεις επί των συγκεκριμένων Ακολουθιών. Θα δοθούν και φωτοτυπίες συγκεκριμένων σχεδιαγραμμάτων.

 

Οι φοιτητές του 2ου εξαμήνου παρακαλείσθε, να παρακολουθήσετε τις ανακοινώσεις του καθηγητού για το μάθημα του στο e-class, να κατεβάσετε τα αρχεία pdf που θα σας υποδείξει με μήνυμα, και να μελετήσετε καλά τα Αναγνώσματα.

 

Η συμμετοχή των φοιτητών του 2ου εξαμήνου στις ιερές Ακολουθίες των τεσσάρων Ωρών του Νυχθημέρου θα έχει γι’ αυτούς απαλλακτικό χαρακτήρα (με βαθμολογία εξαμήνου) από την ενότητα ΕΜΜΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΊΑ, του μαθήματος Τ.Λ.Μ. β’ εξαμήνου, καθώς και από την σχετική ενότητα περί των Ακολουθιών των Ωρών του ΤΥΠΙΚΟΥ.

Απαλλακτικό χαρακτήρα από τις συγκεκριμένες ενότητες θα έχει και για φοιτητές που χρωστούν το μάθημα Τ.Λ.Μ. του 1ου εξαμήνου.

 

Οι κ.κ. φοιτητές προτρέπονται να μη λείψουν από την ευκαιρία αυτή, διότι οι Ακολουθίες των Ωρών δεν θα τελεστούν ξανά αυτό το εξάμηνο στη σχολή μας.

 

Μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών, θα γίνει διάλειμμα 09.45 – 10.00 και θα συνεχίσουμε με πρόβα Ψαλτικής για όλους (στο πλαίσιο του μαθήματος) στο παρεκκλήσιο της Σχολής έως τις 10.45 πμ. (Σχετική ενημέρωση θα λάβετε κατά το μάθημα της Τρίτης.).

 

Καλό και ευλογημένο, πνευματικό, τριήμερο των Απόκρεω.”

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο