ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΔΙΠ ΤΗΣ ΑΕΑΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

Με τη σεπτή επευλογία και ειδική άδεια της Αυτού ΘειοτάτηςΠαναγιότητος, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, κατόπιν υποβληθέντος γραπτού αιτήματος του Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της ΑΕΑΑ κ.Αθανασίου Καψάλη, Καθηγητή Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, δύο μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς την παρασκευή (έψησης) του Αγίου Μύρου, που πραγματοποιείται ανά δεκαετία.

Από την Κυριακή των Βαΐων έως και σήμερα Μ. Πέμπτη, οι Δρ. Χημείας κ. Αγγελική Κούκη και Msc Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών κ. Κλειώ Κοντογιάννη κατέγραψαν τις διαδικασίες (με τη συνεργασία του Άρχοντος Μυρεψού κ. Γεωργίου Σάββιτς), προκειμένου να συγγραφεί ειδική ιστορική και χημική επιστημονική μελέτη προς χρήση των φοιτητών του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών αλλά και των φοιτητών και φοιτητριών του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, αναφορικά με την έψηση στους πέντε λέβητες και τα 57 υλικά του Πατριαρχικού Καταλόγου.

Υπογραμμίζεται ότι το όλο εγχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο επιμόρφωσης των Καθηγητών ΑΕΙ μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (Υπεύθ. Προγρ. Δρ. Νέλλη Κοντογιάννη), στο οποίο με εξαιρετικά αποτελέσματα μετέχει η ΑΕΑΑ.

 

Αναδημοσίευση στο romfea.gr

Upcoming Events

en_GB
Skip to content