Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ: «Είναι δυνατόν να υπάρξει “ευθάνατος θάνατος”; Εισαγωγή στα διλήμματα της ευθανασίας»

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, και αφού πρώτα έγινε η κοπή της Βασιλότιτας της ΑΕΑΑ, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου», με θέμα: «Είναι δυνατόν να υπάρξει “ευθάνατος θάνατος”; Εισαγωγή στα διλήμματα της ευθανασίας».

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κρανιδιώτης, Ιατρός Παθολόγος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, Δρ. Ιατρικής και ΜΑ Ιστορίας της Φιλοσοφίας..

Ο συντονιστής του «Επιμορφωτικού Κύκλου» Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, αναπλ. καθηγητής, παρουσίασε τον καλεσμένο και έκανε την εισαγωγή στην εκδήλωση, ο δε αφυπηρετήσας αναπλ. καθηγητής π. Δημήτριος Κουτσούρης παρουσίασε τον ομιλητή και, μετά την ομιλία, συντόνισε την συζήτηση.

Ο κ. Κρανιδιώτης, εξοπλισμένος με την πολυετή ιατρική εμπειρία του και με την γνώση ερευνών και βιβλιογραφίας (τα οποία έφερε σε συνάντηση με τα κριτήρια της χριστιανικής πίστης) σκιαγράφησε με εξαιρετική διαύγεια και σαφήνεια τα δεδομένα, τους όρους, τις διαφορετικές περιπτώσεις και τα ερωτήματα που συνθέτουν τους προβληματισμούς για την ευθανασία σήμερα.

Ακολούθησε συζήτηση μέσα σε κλίμα σεβασμού, περίσκεψης και ευθύνης, και δόθηκε η δυνατότητα για εμβάθυνση σε λεπτομέρειες, για ανάδειξη των πολιτισμικών και κοινωνικών παραγόντων που πλαισιώνουν το ζήτημα, κλπ. Έγιναν παρεμβάσεις κι ερωτήσεις από τους καθηγητές Αθανάσιο Καψάλη πρόεδρο, Γεώργιο Κουντούρη, π. Βασίλειο Θερμό, τους αναπλ. καθηγητές π. Δημήτριο Κουτσούρη, Δημήτριο Πασσάκο και Θανάση Παπαθανασίου, τον επίκ. καθηγητή Κωνσταντίνο Βαφειάδη, τους διδάσκοντες ΕΔΙΠ Μαρία Παζάρσκη, Κλειώ Κοντογιάννη, Ιωάννη Κωσταλά και Λαμπρινό Πλατυπόδη, τον απεσπ. διδάσκοντα Αντώνιο Μέντη, τον επισκέπτη φίλο του «Ε.Κ.» κ. Χαλάλαμπο Λαζάνη κ.ά..

Η επόμενη συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» θα πραγματοποιηθεί μετά την εξεταστική περίοδο της Σχολής, σε ημερομηνία και με θέμα που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

 

 

Upcoming Events

en_GB
Skip to content