Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

«Κοιτώντας τους Τσιγγάνους μέσα από μια αυτοβιογραφία»  

 

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα τελεσθεί στη Σχολή θεία Λειτουργία, ώρες 08:00-10:30.

Θα ακολουθήσει ΔΙΑΛΕΞΗ στο πλαίσιο του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ της ΑΕΑΑ, ώρα 11:00.

Ομιλητής: Ιωάννης Γεωργίου, ερευνητής της κοινωνικής ιστορίας των Τσιγγάνων, με μεταπτυχιακές σπουδές και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μελέτες.

Θέμα: «Κοιτώντας τους Τσιγγάνους μέσα από μια αυτο-βιογραφία».

Περιληπτικά, τα ερωτήματα και τα ζητήματα που θα προσεγγίσει ο ομιλητής:

Είναι άραγε οι Τσιγγάνοι / Γύφτοι / Ρομά οι «απόλυτα άλλοι»  και οι «ευγενείς άγριοι», της λογοτεχνίας; Είναι μήπως οι περιθωριακοί και παρίες όλων των αιώνων και των εποχών; Συνιστά η ανεστιότητα το μόνιμο και εγγενές χαρακτηριστικό τους; Συγκροτούν άραγε ένα ενιαίο «λαό χωρίς ιστορία», ή έχουν διαφορετικές κοινωνικές ιστορίες; Το μυστήριο και ο εξωτισμός που συχνά περιβάλλει την εικόνα τους, έχει άραγε να κάνει με την πραγματικότητα; ή με τις αντικρουόμενες αναπαραστάσεις που τους συνοδεύουν διαχρονικά; Θα προσεγγιστεί το ζήτημα της κοινωνικής ένταξής τους και των στερεότυπων με τα οποία συνάνθρωποι μας στιγματίζονται καθημερινά. Και: Μπορεί άραγε να υπάρξει ένας εκκλησιασμός αυτού του «κοινωνικού περιθωρίου» που συνιστούν οι Τσιγγάνοι;

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέραν των φοιτητών και φοιτητριών της ΑΕΑΑ, οι συναντήσεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη. Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

Οι διαλέξεις / συζητήσεις του «Επιμορφωτικού  Κύκλου» μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω του καναλιού της ΑΕΑΑ στο youtube.  Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθούν μπορούν να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCFX5ff5j5lYEaUYet_YkaaQ/featured

Προκειμένου να καταγράφονται οι παρακολουθούντες οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, οφείλουν να στείλουν δύο email στην ΑΕΑΑ (στο course@aeaa.gr): ένα κατά την έναρξη γράφοντας «ΕΝΑΡΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ», και ένα στην λήξη της εκδήλωσης, γράφοντας «ΛΗΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ».

Παράδειγμα: «ΕΝΑΡΞΗ, ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ», και: «ΛΗΞΗ,  ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ».

Όσοι δεν είναι φοιτητές, ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία χωρίς να αναγράφουν ΑΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για να μετρήσουν ως παρουσία (και ως δικαίωμα σε βεβαίωση παρακολούθησης), οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και 5 λεπτά από την έναρξη και μέχρι 5 λεπτά από την λήξη της εκδήλωσης. E-mails σε άλλες χρονικές στιγμές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επαναλαμβάνεται ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση δεν μετρά ως παρουσία για τους φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας, οι οποίοι, όπως έχει διευκρινιστεί, οφείλουν φυσική παρουσία.

[Ο ζωγραφικός πίνακας της ανάρτησης, από το https://www.historyextra.com/period/medieval/medieval-church-calendar-holy-days-advent-lent-feast/].

Upcoming Events

en_GB
Skip to content