Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ: «Ιεροσύνη: Καταφύγιο για κοινωνικά απροσάρμοστους;»

Δελτίο Τύπου

__________________

 

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

«Ιεροσύνη: Καταφύγιο για κοινωνικά απροσάρμοστους;»

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 (ώρα 11:00 – 13:30) πραγματοποιήθηκε η 7η συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, κληρικός της Μητροπόλεως Πρεβέζης και συγγραφέας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Αναπλ. Καθηγητής Ιεραποστολικής, ο οποίος υπενθύμισε την οπτική του «Επιμορφωτικού Κύκλου», και στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Επίκ. Καθηγητής Τέχνης και Τεχνικών της Ορθόδοξης Ζωγραφικής  συντόνισε την συζήτηση, την οποία και έκλεισε ο Πρόεδρος της Σχολής Αθανάσιος Καψάλης, Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Ο π. Θεοδόσιος προσέγγισε με ευρύτητα, ειλικρίνεια και τόλμη την ιεροσύνη, τα κριτήρια και τις στρεβλώσεις της, οι οποίες συχνά δεσπόζουν στον εκκλησιαστικό βίο, προέρχονται από αλλοίωση της λειτουργίας της Εκκλησίας ως Σώματος και συμβάλλουν στην αλλοίωση αυτή. Η συζήτηση που ακολούθησε εμβάθυνε κριτικά σε πολλές πτυχές του ζητήματος, άλλες οδυνηρές και άλλες ελπιδοφόρες, με κυρίαρχο πνεύμα την ειλικρίνεια και την τόλμη.

Πλην των φοιτητών και επισκεπτών παραβρέθηκαν και συμμετείχαν οι καθηγητές της ΑΕΑΑ Μιχαήλ Μαντζανάς, π. Βασίλειος Θερμός, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Βασιλική Μαυροσκά, π. Δημήτριος Κουτσούρης, π. Παύλος Κουμαριανός, Γεώργιος Κουντούρης, Δημήτριος Πασσάκος, καθώς και οι διδάσκοντες -ουσες Λαμπρινός Πλατυπόδης, Αντώνιος Μέντης, Μαρία Παζάρσκη, Χριστίνα Κολοβού, Αγλαΐα Γεωργούση, Ειρήνη Τσιμπουκίδου, Δέσποινα Πάνου, Δημήτριος Δουκάκης κ.ά.

Η επόμενη συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» θα πραγματοποιηθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα, Τετάρτη 26 Απριλίου, με θέμα την «Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας» και ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Μυγδάλη.

 

Upcoming Events

en_GB
Skip to content