Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ: «Η ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

Δελτίο Τύπου

__________________

 

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

«Η ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

 

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 (ώρα 11:00 – 13:30) πραγματοποιήθηκε η 8η συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ. Κώστας Μυγδάλης, Δρ. Θεολογίας και αρχιτέκτονας, Σύμβουλος Γραμματείας της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Αναπλ. Καθηγητής Ιεραποστολικής, ο οποίος υπενθύμισε την οπτική του «Επιμορφωτικού Κύκλου», και στη συνέχεια ο Λαμπρινός Πλατυπόδης, μέλος ΕΔΙΠ, συντόνισε την συζήτηση.

Ο κ. Μυγδάλης παρουσίασε με διαύγεια, γνώση και τόλμη την ιστορία και το όραμα, το έργο και τις δυσκολίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), φορέα ο οποίος αφορά ιδιαιτέρως την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από τα κοινοβούλια χωρών όλων των ηπείρων. Δίχως να ωραιοποιεί κάτι, ο ομιλητής έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και κατέδειξε  αφενός την ευθύνη των Ορθοδόξων και αφετέρου τις ευρωπαϊκές αντιφάσεις, όποτε η θρησκευτική ταυτότητα ωθείται εκτός δημόσιου χώρου. Η συζήτηση που ακολούθησε συνέχισε την εμβάθυνση της πληροφόρησης και της του στοχασμού με παρρησία και έγνοια. Ο κ. Μυγδάλης προσέφερε στη Σχολή αντίτυπα του μνημειώδους τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»,  τον οποίο εξέδωσε η  Δ.Κ.Ο. σε 12 γλώσσες. Προβλήθηκαν επίσης δύο εξαιρετικά φροντισμένα σύντομα video, αφενός για την ιστορία της Δ.Σ.Ο (https://www.youtube.com/watch?v=W2_XphEZXvQ) και αφετέρου για τον  τόμο (https://www.youtube.com/watch?v=vq8U8D6xGwQ).

Πλην των φοιτητών και επισκεπτών, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν οι καθηγητές της ΑΕΑΑ Ανάργυρος Παπαρίδης, Μιχαήλ Μαντζανάς, π. Βασίλειος Θερμός, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Βασιλική Μαυροσκά, π. Δημήτριος Κουτσούρης, π. Παύλος Κουμαριανός, Δημήτριος Πασσάκος, καθώς και οι διδάσκοντες -ουσες Μαρία Παζάρσκη, Αντώνιος Μέντης, Χριστίνα Κολοβού, Ειρήνη Τσιμπουκίδου, Δέσποινα Πάνου, Κώστας Παπαπαναγιώτου κ.ά.

Η επόμενη συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου, με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και ομιλητή τον κ. Χρήστο Νάκη

Upcoming Events

en_GB
Skip to content