Αλλαγή στον «Επιμορφωτικό Κύκλο» της Πέμπτης 11-1-2024

 

Η συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου» θα πραγματοποιηθεί με άλλον ομιλητή και άλλο θέμα, αντί των  προγραμματισθέντων, λόγω ασθενείας του ομιλητή.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ο κ. Γεώργιος Κρανιδιώτης, Ιατρός Παθολόγος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, Δρ. Ιατρικής και ΜΑ Ιστορίας της Φιλοσοφίας.

ΘΕΜΑ: «Είναι δυνατόν να υπάρξει “ευθάνατος θάνατος”; Εισαγωγή στα διλήμματα της ευθανασίας».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αφού ορίσουμε την ευθανασία και τη διακρίνουμε από τη μη-κλιμάκωση / απόσυρση της υποστηρικτικής της ζωής αγωγής, θα εξετάσουμε όλες αυτές τις πρακτικές υπό το φως της ιπποκρατικής και της χριστιανικής ηθικής. Θα αναφερθούμε στους λόγους για τους οποίους ο άρρωστος αιτείται την ευθανασία, καθώς και στα επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ και κατά της. Επιπροσθέτως, θα παρουσιάσουμε τους δυνατούς τρόπους λήψης της απόφασης σε σχέση με τα προθανάτια διλήμματα. Τέλος, θα διερωτηθούμε αν μπορεί η πορεία προς τον θάνατο να αποκτήσει νόημα και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, και θα αναδείξουμε τη σχετική συμβολή του hospice (ξενώνα περίθαλψης ασθενών τελικού σταδίου).

Κατά τα άλλα, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ: 08:00 – 10:30 θεία Λειτουργία. 10:30-11:00 κοπή Βασιλόπιτας. 11:00 «Επιμορφωτικός Κύκλος».

Η ομιλία που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί μετά την εξεταστική περίοδο της Σχολής, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

Οι διαλέξεις / συζητήσεις του «Επιμορφωτικού  Κύκλου» μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω του καναλιού της ΑΕΑΑ στο youtube.  Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθούν μπορούν να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCFX5ff5j5lYEaUYet_YkaaQ/featured

Προκειμένου να καταγράφονται οι παρακολουθούντες οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, οφείλουν να στείλουν δύο email στην ΑΕΑΑ (στο course@aeaa.gr): ένα κατά την έναρξη γράφοντας «ΕΝΑΡΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ», και ένα στην λήξη της εκδήλωσης, γράφοντας «ΛΗΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ». Παράδειγμα: «ΕΝΑΡΞΗ, ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ», και: «ΛΗΞΗ,  ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ».

Όσοι δεν είναι φοιτητές, ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία χωρίς να αναγράφουν ΑΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για να μετρήσουν ως παρουσία (και ως δικαίωμα σε βεβαίωση παρακολούθησης), οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και 5 λεπτά από την έναρξη και μέχρι 5 λεπτά από την λήξη της εκδήλωσης. E-mails σε άλλες χρονικές στιγμές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επαναλαμβάνεται ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση δεν μετρά ως παρουσία για τους φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας, οι οποίοι, όπως έχει διευκρινιστεί, οφείλουν φυσική παρουσία.

[ Η ζωγραφιά: https://medicalfutility.blogspot.com/2015/06/art-of-hospice-eol-in-art-48.html ].

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο