Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ: «Κακοποίηση στον γάμο – Κακοποίηση του γάμου»

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Κακοποίηση στον γάμο – Κακοποίηση του γάμου»

 

 

Την Τετάρτη 24 Απριλίου θα τελεσθεί στη Σχολή προηγιασμένη θεία Λειτουργία, ώρες 08:00-10:30.

Θα ακολουθήσει διάλεξη και συζήτηση του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ώρα 11:00.

Ομιλήτρια: κ. Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων) στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα.

Θέμα: «Κακοποίηση στον γάμο – Κακοποίηση του γάμου».

Περίληψη: Η συζήτηση που θα κάνουμε, με την μορφή συμμετοχικού εργαστηρίου, στοχεύει σε μια αρχική κατανόηση του φαινομένου της συντροφικής βίας. Μέσα από την παρουσίαση μιας ιστορίας και συνάμα της ανάλυσης ερευνητικών και στατιστικών δεδομένων θα στοχαστούμε από κοινού πάνω στα διάφορα είδη της ενδοοικογενειακής βίας, την δυναμική της κακοποιητικής σχέσης που ενισχύει την εξάρτηση τόσο του θύματος όσο και του θύτη, καθώς και την διαγενεακή μετάδοση που χαρακτηρίζει το φαινόμενο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέραν των φοιτητών και φοιτητριών της ΑΕΑΑ, οι συναντήσεις του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο κι ενδιαφερόμενη. Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

Οι διαλέξεις / συζητήσεις του «Επιμορφωτικού  Κύκλου» μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω του καναλιού της ΑΕΑΑ στο youtube.  Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθούν μπορούν να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCFX5ff5j5lYEaUYet_YkaaQ/featured

Προκειμένου να καταγράφονται οι παρακολουθούντες οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, οφείλουν να στείλουν δύο email στην ΑΕΑΑ (στο course@aeaa.gr): ένα κατά την έναρξη γράφοντας «ΕΝΑΡΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ», και ένα στην λήξη της εκδήλωσης, γράφοντας «ΛΗΞΗ, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου ΑΕΑΑ».

Παράδειγμα: «ΕΝΑΡΞΗ, ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ», και: «ΛΗΞΗ,  ονοματεπώνυμο, ΑΜ ΑΕΑΑ».

Όσοι δεν είναι φοιτητές, ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία χωρίς να αναγράφουν ΑΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για να μετρήσουν ως παρουσία (και ως δικαίωμα σε βεβαίωση παρακολούθησης), οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και 5 λεπτά από την έναρξη και μέχρι 5 λεπτά από την λήξη της εκδήλωσης. E-mails σε άλλες χρονικές στιγμές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επαναλαμβάνεται ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση δεν μετρά ως παρουσία για τους φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας, οι οποίοι, όπως έχει διευκρινιστεί, οφείλουν φυσική παρουσία.

[ H φωτογραφία είναι από το https://www.behance.net/gallery/5326615/homo-homini-lupus ].

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο