Οι φοιτητές της ΑΕΑ Αθήνας έψαλλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Λίγο μετά το μεσημέρι οι φοιτητές (ιερείς και λαϊκοί) της ΑΕΑ Αθήνας μετέβησαν στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου έψαλλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Τους φοιτητές συνόδευσε ο Πρόεδρος της ΑΕΑ Αθήνας κ. Αθανάσιος Καψάλης, Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, μεταφέροντας τις ευχές του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και των Διοικητικών Υπαλλήλων της Σχολής, η οποία αποτελεί την μόνη Παραγωγική Σχολή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε επίπεδο ΑΕΙ. Ο κ. Πρόεδρος επεσήμανε στον Μακαριώτατο ότι από την ίδρυση της ΑΕΑ Αθήνας το 2006 ως Παραγωγικής Σχολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι η πρώτη φορά που οι φοιτητές της Σχολής ψάλλουν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καταλήγοντας ότι η Ελλαδική Εκκλησία από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο και από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, έχει τη δική της Παραγωγική Σχολή και αυτή είναι η ΑΕΑ Αθήνας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εσείς Μακαριώτατε θέτετε τους στόχους και εμείς τους επιτυγχάνουμε, έχοντας προσφέρει κατά την 15ετή λειτουργία της Σχολής πάνω από 1000 μορφωμένους αρχιερείς, ιερείς και διακόνους στις μητροπόλεις της Ελλάδας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας και άλλα τόσα λαϊκά στελέχη, τα οποία εργάζονται με ζήλο στις μητροπόλεις και τις ενορίες της Ελλάδας».

Οι φοιτητές, που διδάχθηκαν τα Βυζαντινά κάλαντα από τον Πρωτοψάλτη κ. Αντώνιο Μέντη, επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στον Μακαριώτατο, ψάλλοντας στο τέλος τα Αρβανίτικα Κάλαντα, τα οποία διδάχθηκαν από τον γνωστό καλλιτέχνη-τραγουδιστή Σπύρο Μπρέπο, που ανιδιοτελώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Σχολής. Ανάμεσα στους φοιτητές ήταν και ο επίσης γνωστός τραγουδιστής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Προέδρο της Σχολής, τους χοράρχες, και τους φοιτητές για την παρουσία τους, ενώ το γεγονός κάλυψε σε απευθείας μετάδοση η ΕΡΤ1

 

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.romfea.gr/diafora/54183-oi-foitites-tis-aea-athinas-epsallan-ta-kalanta-ston-arxiepiskopo-ieronymo

 

 

 

 

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο