Συμμετοχή της ΑΕΑA στον εορτασμό της μνήμης του ι. Φωτίου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Αντιπροσωπεία μελών του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας επισκέφθηκε τη νήσο Χάλκη με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της μνήμης του ι. Φωτίου στην Ι. Μονή Αγ. Τριάδος, όπου και οι κτηριακές εγκαταστάσεις της ομώνυμης ιστορικής Θεολογικής Σχολής.

Τα μέλη της αποστολής μαζί με φοιτητές της ΑΕΑΑ, που εκπονούν την πρακτική τους άσκηση, παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και με το πέρας της ακολουθίας έλαβαν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α´.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας, κατά την τελευταία τριετία συμβάλλει ενεργά στις εργασίες της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (ψηφιοποίηση, καταλογογράφηση και αρχειοθέτηση), με φοιτητές της, των Προγραμμάτων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και Ιερατικών Σπουδών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Plus, με υπεύθυνη προγράμματος τη Δρ. Νέλλη Κοντογιάννη.

Στο διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο ῾῾From the more sorrowful to the more pleasing: Wish and Pray – (February 6-7, 2022)῾᾽ που πραγματοποιήθηκε υπό την πατριαρχική ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α´, με αφορμή τα 50 έτη από τη διακοπή λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής, την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας εκπροσώπησε κατόπιν προσκλήσεως ο Πρόεδρος της ΑΕΑΑ κ. Αθανάσιος Καψάλης, Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, συνοδευόμενος από τον κ. Μιχαήλ Μαντζανά, Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Φιλοσοφίας.

Επόμενες Εκδηλώσεις

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο